PUUR Logopedie

 
Sinds oktober 2011 is logopediepraktijk PUUR logopedie gevestigd binnen basisschool ‘het Stroomdal’.
PUUR logopedie is opgestart door Sijtha van der Molen en Ninja Mooijweer. Twee enthousiaste logopedisten met jarenlange ervaring in de vrije vestiging, op scholen en op het medisch kinderdagverblijf. PUUR logopedie heeft momenteel locaties in Kampen en Elburg.
De logopedist houdt zich bezig met allerlei stoornissen op het gebied van communicatie.
Logopedie kent vier behandelgebieden: taal, spraak, stem en gehoor met daarbij alle aanverwante stoornissen. In een allround logopediepraktijk zien wij als logopedisten in het algemeen de volgende problemen: afwijkende spraak- en/of taalontwikkeling, articulatieproblemen, slikproblemen, stotteren en broddelen, problemen met ademen zoals hyperventilatie, stemklachten, afwijkende mondgewoonten, spraak- en taalproblemen ten gevolge van hersenbeschadiging en ten slotte gehoorproblemen.
Logopedische behandelgebieden kunnen die van andere hulpverleners overlappen. Focus van PUUR logopedie ligt daarom op intensieve samenwerking met leerkrachten, huisartsen, specialisten, fysiotherapeuten, peuterspeelzalen/kinderdagverblijven, consultatiebureau, tandartsen/orthodontisten en orthopedagogen.

Vergoedingen

De kosten voor logopedisch onderzoek en behandeling worden door de meeste ziektekostenverzekeraars vergoed. In enkele gevallen kan er sprake zijn van een gedeeltelijke eigen bijdrage en vanaf 18 jaar geldt momenteel een wettelijk vast gesteld eigen risico. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar naar de vergoeding van de voor u(w kind) noodzakelijke logopedische behandeling.

Kwaliteit

De logopedisten van PUUR logopedie zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici. De logopedisten van PUUR logopedie volgen regelmatig bijscholing in de vorm van lezingen, seminars en gespecialiseerde cursussen. Ook begeleiden wij regelmatig derde- en vierdejaars logopediestudenten.
Voor meer informatie of voor aanmelding kunt u een kijkje nemen op onze website www.puurlogopedie.nl  of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.