Peuteropvang de Vlinder

Prokino Kampen   - Peuteropvang de Vlinder

Welkom bij peuteropvang de Vlinder!

De peuteropvang is sinds augustus 2007 gevestigd in CBS Het Stroomdal. De peuteropvang is ’s morgens geopend van 8.30 – 12.00 uur. Er komen maximaal 16 peuters tussen de 2,5 en 4 jaar per ochtend spelen. Alle medewerkers hebben een pedagogische opleiding en zijn vve-gecertificeerd. Bij een groep van 8 kinderen werkt er naast de pedagogisch medewerker een betaalde vrijwilliger. Deze voldoet aan de gestelde eisen.
Bij Prokino peuteropvang leren kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Het is een veilige plek waar kinderen plezier hebben en talenten ontwikkelen.

Waarom kiezen voor peuteropvang van Prokino?

• - Kinderen leren hier samen spelen, naar elkaar luisteren en met elkaar delen.
  • - Kinderen krijgen hier de stimulans om talenten te ontwikkelen en te groeien tot wie ze zijn.
  • - De activiteiten sluiten aan bij de basisschool zodat de overgang straks vloeiend verloopt.
  • - Onze pedagogisch medewerkers combineren hun deskundigheid met warme aandacht en liefde voor kinderen.
  • - Onze VVE-methode stimuleert de kinderen om zich sociaal, emotioneel en motorisch te ontwikkelen. Ook de ontwikkeling van taal en rekenen hoort daarbij.

Een dagdeel op de peuteropvang

Er wordt gewerkt met dagritmekaarten. Op iedere kaart staat een deel van de ochtend zoals: welkom, spelen, opruimen, enz. Als er gewisseld wordt van activiteit wordt het handje vastgezet op de kaart die aangeeft wat er op dat moment gaat gebeuren (bijvoorbeeld opruimen). Zo leren kinderen de indeling van de morgen snel kennen en dit geeft vertrouwen en duidelijkheid.

VVE-methode.

Op alle peutergroepen werken wij met de ontwikkelingsgerichte VVE-methode Piramide. VVE is een afkorting van voor- en vroegschoolse educatie. Deze ontwikkelingsgerichte methode richt zich op vier ontwikkelingsgebieden: taal, rekenen, motoriek en sociaal-emotionele ontwikkeling. Ieder kind krijgt de ruimte om op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo te leren. Ook het kind met extra vragen.

Wilt u, met uw kind, eens komen kijken en de sfeer proeven bij peuteropvang de Vlinder? Van harte welkom! Graag even een afspraak maken met de pedagogisch medewerker. Ons telefoonnummer is: 06-13748569.

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: : www.prokino.nl/kampen-ijsselmuiden/home

Als u meer vragen heeft kunt u zich richten op onze klantenservice via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 038-3338792. Op donderdag is ons kantoor in Kampen geopend: Gildestraat 1 – 8263 AH Kampen