De Bieb op School (DBoS)

Sinds november 2015 hebben we op het Stroomdal een schoolbibliotheek. Een actieve groep ouders helpt met het onderhouden van de bibliotheek en helpt kinderen met het zoeken naar boeken.

De openbare bibliotheek (leesconsulente Ellen Buitenhuis) levert de collectie voor deze schoolbibliotheek in samenspraak met de leescoördinatoren van school ( Herma Steen-Buitenhuis en Henriet Mulder-Kamps) . De collectie is actueel, gevarieerd en afgestemd op de leesinteresses van de kinderen en de leesbehoeften van de groepen. Alle leerlingen kunnen boeken lenen uit de collectie van de schoolbibliotheek die ze in de klas kunnen lezen. Ook kunnen kinderen boeken vanuit de openbare bibliotheek reserveren. Alle kinderen worden automatisch lid van de openbare bibliotheek.

Bibliotheken en scholen vinden het belangrijk dat kinderen plezier hebben en houden in lezen en willen het lezen stimuleren. De Monitor de Bibliotheek op School, die jaarlijks wordt ingevuld door leescoördinatoren, leerkrachten en kinderen, meet de effecten van alle inspanningen om het lezen bij kinderen te bevorderen. Met behulp van deze monitor kunnen scholen en bibliotheken inzicht krijgen in leesmotivatie en het leesgedrag van leerlingen en het leesbevorderende klimaat op school en thuis.

Bibliotheek Kampen: -KLIK HIER-

SchoolWise CBS Het Stroomdal: -KLIK HIER-

Op zoek naar een leuk (voorlees)boek?: http://www.hetbestekinderboek.nl/

===================================

Hierbij een tip van de bibliotheek over (voor)lezen:

Online tijdschrift over lezen

Lees! is een eenmalig, gratis magazine. Het wil ouders inspireren en aanzetten tot voorlezen aan kinderen. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat kinderen een flinke stap in hun ontwikkeling maken door aan hen voor te lezen. Lezen = genieten! Wie leest er mee!

U kunt de onderstaande link openen.

http://issuu.com/somoiso/docs/lees-magazine-issuu

Veel leesplezier!!